Licht uit Bethlehem aangekomen in Nicolaaskerk

De St. Nicolaaskerk in Nieuwegein heeft het Vredeslicht uit Bethlehem ontvangen. In 1986 werd in Oostenrijk, tijdens de kerstperiode, de actie ‘Licht ins Dunkel’ georganiseerd voor gehandicapte kinderen. De directeur van de Oostenrijkse omroep ORF vertrok samen met deze kinderen naar Israël om het vredeslicht te ontsteken aan de vredesvlam in Bethlehem. Scouts zorgen vanaf het begin van de actie voor de verspreiding tot in de kleinste dorpen over de hele wereld en zo bereikt het licht tegenwoordig in enkele dagen ook landen als de Verenigde Staten en Japan. Scouts uit Europese landen halen het Vredeslicht op in Wenen.

Willem van der Steeg, bestuurslid St. Nicolaaskerk: “Sinds 1986 wordt vlak voor Kerst door een kind het Vredeslicht ontstoken in de Geboortegrot in Bethlehem. De Geboortegrot bevindt zich in de Geboortekerk en is de plek waar Jezus is geboren. Vanuit Bethlehem gaat het licht vervolgens de wereld over. Voor veel mensen is het licht een baken van hoop.”

Vanaf vrijdag 23 december kunnen mensen het Vredeslicht op komen halen in de Mariakapel van de St. Nicolaaskerk. Zij kunnen dan hun kaars aansteken aan het licht uit Bethlehem. Het Vredeslicht blijft in de Mariakapel branden tot en met Driekoningen op 6 januari.

Foto: Willem van der Steeg neemt het Vredeslicht in ontvangst van Marleen Timmerman van scouting Flevoland

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk